Uradna stran nogometnega kluba Peca

Petarda v mreži Rošnje Loke, že danes nadaljevanje pokala

V soboto sta se v Črni v okviru 4. kroga 1. članske lige MNZ Maribor srečala domača Peca in gosti iz Rošnje Loke, lanskoletni zmagovalci 2. lige MNZ Maribor. Na koncu so se visoke zmage veselili Črnjani in tako ohranili stik z moštvi, ki se nahajajo na vrhu lestvice.

Že takoj na začetku srečanja je Peca prevzela pobudo. Po strelu Nejca Beleja z okoli 30 metrocv je bil gostujoči vratar že premagan, a ga je rešila prečka. Rešitve pa ni bilo več v 6. minuti, ko je po kombinaciji Darka Radivojeviča in Matica Obretana slednji zaposlil Žana Fortina, ta pa je s strelom z levico povedel Peco v vodstvo. Črnjani so še naprej bili konkretnejši in v 14. minuti podvojili svojo prednost. Dolgo žogo Matica Pečovnika je lepo sprejel Radivojevič in z okol 16 metrov v svojem slogu lepo zadel v daljši vratarjev kot. Rošnja Loka je poskušala predvsem z visokimi predložki v naš kazenski prostor, kjer pa je bil vselej na pravem mestu Aleš Kreuh. Do konca polčasa bi lahko Črnjani svojo prednost še povišali, a ostalo je pri 2:0.

Drugi polčas se za črnobele ni začel najbolje. Po neodločnosti v obrambi domačih so gostje v 53. minuti ukradli žogo in krenili proti golu Pece, kjer je Belej na nedovoljen način zaustavil njihovega napadalca. Iz najstrožje kazni je izid znižal Podbrežnik. Po doseženem zadetku je Rošnja Loka začutila, da lahko pride mogoče tudi do točke, zato so odločneje krenili po še en zadetek, Črnjani pa so večinoma prežali na protinapade. Tretji gol za Peco je po prostem strelu Tadeja Amerška v 63. minuti ponovno dosegel Fortin, ki je bil na pravem mestu in žogo preusmeril v gostujočo mrežo. 

Najleši zadetek na srečanju je bil dosežen v 71. minuti, ko je z več kot 20 metrov Nahberger zadel zgornjidesni kot Kreuha in znižal na 3:2. Peca pa je hitro ponovno postavila stvari na svoje mesto, saj je le tri minute kasneje po še eni asistenci Obretana tudi Radivojevič dosegel svoj drugi zadetek na srečanju. Zadnji zadetek je v 85. minuti po podaji Radivojeviča dosegel Blaž Fekonja, ki je tako na svoji drugi prvenstveni tekmi za Peco vknjižil svoj prvi gol.

PECA - Rošnja Loka 5:2 (2:0)
Peca: Kreuh, Rebernik, Šepul, Raztočnik (Vezovnik 60'), Vajdl (Kompan 70'), Belej, Obretan, Ameršek, Pečovnik (Kogelnik 91'), Fortin (Fekonja 78'), Radivojevič (Vikalo 87').
Neizkoriščena menjava: Verdel.
Rumen karton: Ameršek 39'.

Rošnja Loka: Robnik, Rat, M.Horvat (Ules 78'), Mujčinović, Lipuš, Marković (Štiher 70'), Roškarič (Zajc 87'), Podbrežnik, Podrepšek, Nahberger, Kokol (Pekmezovič 58').
Neizkoriščena menjava: A.Horvat.
Rumen karton: Rat 40'.

Ostali rezultati 4. kroga:
Cerkvenjak - Marjeta 0:2
Brunšvik - Akumulator 1:1
Korotan - Duplek 1:0
Marles hiše - Malečnik 3:3
Starše - Lenart 4:1
Dobrovce - Rače 5:0

V 5. krogu bo Peca v derbiju kroga gostovala pri Račah, že danes pa jih v okviru 2. kroga pokalnega tekmovanja čaka težka tekma v Dobrovcih. Tekma se prične ob 17.00 uri.

Vsi pari 2. kroga pokalnega tekmovanja MNZ Maribor:
Pesnica - Slovenj Gradec
Dravograd -Duplek
Jurovski dol - Slivnica
Akumulator - Lenart
Marles hiše - Korotan
Dobrovce - Peca
Fužinar - Pohorje
Marjeta - Brunšvik

nazaj na vrh