Uradna stran nogometnega kluba Peca

Danes gostujemo v Račah

Nogometaši Pece se danes po kosilu odpravljajo v Rače, kjer bodo odigrali najzanimivejšo tekmo 5. kroga prvenstva. Ob 16:30 se bodo pomerili z domačo ekipo, ki je v prvih štirih tekmah zbrala enako število točk kot Črnjani in kdorkoli bo uspešnejši danes, bo obdržal stik s samim vrhom prvenstvene lestvice.

Trener Pece Boštjan Lupša (ki je odslužil kazen ene tekme prepovedi vodenja moštva po izključitvi v Mežici) bo še vedno pogrešal tako Jaroša Štiftarja kot Vedata Alitija, saj sta še vedno suspendirana s strani disciplinskega sodnika MNZ Maribor. Se je pa po odsluženi kazni v moštvo že vrnil Matija Zajc, vedno bližje je tudi povratek Boštjana Brdnika po poškodbi.

Na drugi strani bodo domači pogrešali svojega kapetana Paradiža, ki si je rdeč karton prislužil na zadnji prvenstveni tekmi v Dobrovcih. Tam so Rače v lokalnem derbiju visoko izgubile (s 5:0) in slab vtis bodo vsekakor poskusili popraviti proti Peci.

V Račah smo v zadnjih štirih letih gostovali le dvakrat, saj so domači vmes nekaj sezon igrali v zadnji ligi, izkupiček črnobelih pa sta zmaga in lanski poraz. Gledano striktno po statistiki smo jim v zadnjih petih medsebojnih tekmah vedno zabili vsaj dva zadetka in če Črnjani to ponovijo tudi danes, jim po vsej verjetnosti dober rezultat ne bi smel izostati, če bo obramba odigrala na nivoju. Je pa res, da prav obramba v letošnji sezoni še ni na tistem želenem nivoju, saj je Peca prejela kar 9 zadetkov na štirih srečanjih, kar je občutno preveč.

Vsekakor se obeta izjemno zanimiv obračun, ki ga bo kot glavni delilec pravice tokrat vodil Amadei Gligorič.

Ostali pari 5. kroga:
Lenart – Cerkvenjak
Duplek – Starše
Akumulator – Marles hiše
Malečnik – Korotan
Rošnja Loka – Brunšvik
Marjeta – Dobrovce (nedelja)

nazaj na vrh