Uradna stran nogometnega kluba Peca

Poraz po bledi predstavi

Po dveh zaporednih zmagah so bile želje Pece pred včerajšnjim obračunom jasne: z novim uspehom ostati tik pod vrhom lestvice. Na žalost se jim ni izšlo, Marjeta je iz Črne odnesla vse tri točke in po remiju Brunšvika izgleda lestvica še bolj zgoščena kot predtem. 

Ker je tokrat zaradi službenih obveznosti manjkal standardni branilec Klemen Šepul, je trener Boštjan Lupša na mesto štoperja postavil Nejca Beleja, ki je svojo nalogo opravil dobro. Na žalost pa je bilo skozi celotno tekmo v sami igri preveč individualnih napak, da bi lahko črnobeli iztržili kaj več. Najlepšo priložnost na tekmi je za Črnjane v 25. minuti zapravil Matic Obretan, ko se je znašel sam pred gostujočim vratarjem, a poslal žogo visoko čez vrata. Isti igralec je poskusil tudi pet minut kasneje, takrat je Cvetič žogo izbil čez prečko. 

Marjeta je v prvem polčasu prav tako poskušala le dvakrat, v 37. minuti se je v lepi priložnosti našel Špehonja, a tudi on streljal previsoko, do vodstva pa so gostje prišli dve minuti pred koncem polčasa, ko je po prostem strelu z leve strani žogo pred vrati v gol preusmeril Gorinšek.

Začetek nadaljevanja je pripadel domačim, ki pa si nikakor niso uspeli pripraviti resnejše situacije za dosego zadetka in niti enkrat niso konkretno ogrozili vratarja Marjete. Na drugi strani je Aleš Kreuh v 60. minuti obdržal Peco v igri, ko je izvrstno ustavil poskus gostov po prodoru Gorinška, ki je v preigravanju uspešno prišel mimo kar treh domačih igralcev. Gostje so do konca tekme nato pametno čakali na morebitne protinapade in iz Črne zasluženo odšli z zmago.

PECA - Marjeta 0:1 (0:1)
Peca: Kreuh, Rebernik, Belej, Ameršek, Obretan, Zajc, Praznik, Raztočnik, Vezovnik (Fekonja 53'), Radivojevič, Fortin (Kogelnik 61', Kompan 81').
Neizkoriščena menjava: Vikalo.
Rumeni kartoni: Obretan 23', Ameršek 53', Rebernik 72'.

Marjeta: Cvetič, Petrovič (Kirbiš 80'), Vuković (Ti.Marko 86'), To.Marko, Kelc, Princ (Vogrin 90'), Žunkovič, Kirbiš, Špehonja, Gorinšek, Kolar.
Rumena kartona: Kolar 73', To.Marko 82'.

Glavni sodnik: Miha Kamplet.

Ostali rezultati 6. kroga:
Marles hiše - Korotan 1:2
Starše - Malečnik 5:3
Dobrovce - Lenart 3:0
Brunšvik - Rače 2:2
Akumulator - Rošnja Loka 3:1
Cerkvenjak - Duplek 1:1

nazaj na vrh