Uradna stran nogometnega kluba Peca

Remi z 2:2 in točka z gostovanja

Članska ekipa se s Slovenskih goric, kjer so v Lenartu gostovali pri bivšemu tretjeligašu, vrača z osvojeno točko. Vseeno ostaja malo grenkega priokusa, saj so celoten izkupiček zapravili dve minuti pred koncem, ko so domačini prišli do izenačujočega zadetka.

Močno oslabljena Peca (veliko število odsotnih igralcev je tako zaradi poškodb kot zaradi prepovedi) se je v zaostanku znašla že v 7. minuti, ko je s prostega strela z 20 metrov čez živi zid zadel Brumen. Vodstvo domačih je trajalo minuto, globinsko žogo je mimo branilcev in vratarja spretno v gol pospravil Žan Fortin. Obdobje po izenačujočem zadetku je minilo v odprti igri na obeh straneh in samo vprašanje časa je bilo, kdo bo zadel naslednji. Za Peco so vse v priložnosti znašli Fortin, Matija Zajc in Dejan Rebernik, do spremembe rezultata v Pecino korist pa je prišlo v 28. minuti, ko je z okoli 20 metrov Nejc Belej natančno meril v spodnji desni kot domačih vrat in zadel za 1:2. 

Domače je ta gol presekal, tako da si do odmora niso priigrali omembe vredne priložnosti. V nadaljevanju so se Črnjani nekoliko nerazumljivo potegnili preveč nazaj in kar hitro so Lenartčani prišli do dveh obetavnih situacij, v 49. minuti je Aleš Kreuh ubranil poskus Simoniča, dve minuti kasneje pa še Brumna. Hkrati so domači v obrambi puščali vedno več prostora, ki ga bi črnobeli morali bolj učinkovito izkoristiti, predvsem v 66. minuti (po odličnem driblingu Zajca je njegov poizkus mojstrsko ubranil Štuhec) in v 84. minuti, ko sta Fortin in Darko Radivojevič sama krenila proti domačim vratom, a je v zadnjem trenutku branilec Lenarta žogo izbil z igrišča.

Kazen v obliki izenačujočega zadetka je prišla dve minuti pred koncem srečanja, ko je bil po predložku z leve strani v skoku najvišji Videc in z glavo usmeril žogo v mrežo. To je bila hkrati zadnja resnejša situacija na tekmi, saj je odlični sodnik Novarlič kmalu za tem odpiskal konec.

Ostali rezultati 7. kroga:
Rošnja Loka - Marles hiše 3:3
Rače - Akumulator 1:0
Marjeta - Brunšvik 1:2
Duplek - Dobrovce 3:1
Malečnik - Cerkvenjak 7:1
Korotan - Starše 0:1

Naslednji krog čaka Črnjane derbi s tretjeuvrščenim Duplekom, ki ima trenutno na svojem računu dve točki več od nas.

nazaj na vrh