Uradna stran nogometnega kluba Peca

Drugi zaporedni remi

V včerajšnjem derbiju kroga sta se v Črni pred več kot 100 gledalci Peca in Duplek razšla z neodločenim rezultatom 1:1. Bližje zmagi so bili tokrat gosti, ki pa svojih številnih priložnosti niso znali pretvoriti v več zadetkov.

Peca je povedla v svojem prvem napadu, iz obrambe je žogo v napad poslal Klemen Šepul, Žan Fortin pa se je ob obrambnem igralcu Duplek lepo znašel in poslal žogo mimo Vohla v mrežo. Po zadetku so gostje takoj pritisnili in po prekršku Dejana Rebernika v kazenskem prostoru v 9. minuti prišli do enajstmetrovke, ki pa jo je Aleš Kreuh mojstrsko ubranil, kar si lahko ogledate na tem posnetku.

 Le minuto kasneje je Godvajs žogo po hitrem protinapadu že spravil mimo Kreuha, a jo ne na srečo z golove črte uspel odbiti Tilen Raztočnik. Sledila je še priložnost Brdnika, ponovno je bil uspešnejši Kreuh, v 18 minuti pa je poskušal še Knez, a zgrešil iz čiste siutacije. Nato se je igra le nekoliko umirila, Črnjani so spustili žogo na tla, a do kakšne omembe vredne priložnosti niso prišli. V 39. minuti pa je sledil nov prekršek za najstrožjo kazen, v drugo je bil Pavlin natančnejši iz izid izenačil. 

Drugi polčas ni ponudil toliko akcije kot prvih 45 minut, rahlo premoč predvsem na sredini terena so še vedno imeli Duplečani. Peca je imela dve zreli priložnosti za gol, prvo v 64. minuti po podaji Darka Radivojeviča, a je žoga na oddaljenejši vratnici presenetila Alena Vajdla, ki je ni uspel zadeti. Druga se je ponudila Matiji Zajcu, ta je poskušal s preciznim strelom presenetiti vratarja gostov, a je ta s skrajnimi močmi žogo preusmeril čez prečko.

Duplek je imel zaključno žogo v 66. minuti, ko je sam proti Pecinemu golu krenil Brdnik in ko so že vsi pričakovali gol, je žoga zletela mimo leve vratnice domačega gola. Tako je ostalo pri delitvi točk in obe ekipi ostajata v zgornji polovici lestvice.

PECA - Duplek 1:1 (1:1)
Peca: Kreuh, Rebernik, Šepul, Raztočnik (Vezovnik 46'), Belej (Vajdl 63'), Ameršek, Praznik, Zajc, Obretan, Fortin (Pečovnik 75'), Radivojevič (Kompan 79').
Rumeni kartoni: Radivojevič 56', Praznik 77', Šepul 81', Rebernik 84'.
Neizkoriščene menjave: Verdel, Vikalo, Kreuzer.
Trener: Boštjan Lupša.

Duplek: Vohl, Novoselec, Durakovič, Isufi (Lukič 46'), Godvajs, Pavlin, Valenti, Brdnik, Krepek, Knez (Simonič 79'), Perkovič (Mulec 67').
Rumena kartona: Lukič 53', Pavlin 81'.
Neizkoriščena menjava: Velikonja.
Trener: Bojan Petek.

Ostali rezultati 8. kroga:
Akumulator - Marjeta 1:2
Rošnja Loka - Rače 0:6
Marles hiše - Starše 2:3
Brunšvik - Lenart 2:0
Dobrovce - Malečnik 2:0
Cerkvenjak - Korotan (danes)

V devetem krogu bo Peca gostovala v Malečniku.

nazaj na vrh