Uradna stran nogometnega kluba Peca

Pomembna zmaga v gosteh

Malečnik je bil za Peco kar nekaj časa nasprotnik, proti kateremu smo težko beležili dobre rezultate. V soboto pa so Črnjani po dolgem času domačine spravili na kolena in se s tesno zmago 1:2 utrdiliv zgornji polovici lestvice, kjer je razlika med tretjim in osmim mestom le tri točke.

Črnobeli (v soboto so nastopili v rezervni rdeče-črni kombinaciji dresov) so tokrat v začetni postavi pogrešali Dejana Rebernika (preselil se je na klop) in Tadeja Amerška (službena odsotnost), se je pa prvič letos v kadru znašel dolgo časa poškodovani Boštjan Brdnik. Kapetanski trak je prevel Klemen Šepul, na mesto štoperja pa se je preselil vsestranski Nejc Belej in oba sta svoje delo opravila z odliko.

Prvo resnejšo priložnost za Peco je v 11. minuti zapravil Žan Fortin. Njegov strel z roba kazenskega prostora je odletle čez vrata domačega vratarja. Sledila je prva priložnost za Malečnik, a je v 14. minuti po strelu z glavo žogo v kot izbil Aleš Kreuh. V 23. minuti so domačini prišli v vodstvo, ko je navidez nenevaren strel s 30 metrov presenetil našega vratarja in končal v mreži. Za manjšo nesigurnost ob prejetem zadetku pa se je Kreuh odkupil v nadaljevanju tekme. Najprej sta izid poskusila izenačiti Matija Zajc (na mestu je bil Tršavec) in Matic Obretan (tudi njegov strel je vratar Malečnika ubranil), nakar je do gola prišel najboljši strelec Pece Darko Radivojevič, ko je v 39. minuti zadel po podaji Zajca. 

Pri Malečniku je skozi celotno srečanje Črnjanom največ težav povzročal bivši slovenski reprezentant Karič, katerega predložki z levico v kazenski prostor so bili vselej nevarni kljub temu, da je zakorakal že krepko v 45. leto. Prvo polovico drugega polčasa so pobudo še vedno držali Črnjani, še dvakrat je poskušal Obretan, vselej pa je bil zmagovalec v teh dvobojih domači vratar Tršavec. V 65. minuti se je sam pred Kreuhom znašel Grandošek, a Kreuha ni uspel premagati. 

Bolj, kot se je tekma bližala koncu, več priložnosti se je ponujalo obema ekipama. V 69. minuti je po prostem strelu Tilna Raztočnika žoga po posredovanju domačega vratarja oplazila prečko in se odbila v kot. Sledili sta dve izjemni priložnosti Malečnika, prvič je poskušal Karič, nato še Blaguš, dvakrat je izjemno posredoval Kreuh. Nagrada za trdo delo v obrambi je prišla v 79. minuti, ko je na 1:2 povišal Radivojevič, ki se je po lepi podaji Brdnika (ta je v igro vstopil dobrih 10 minut prej) znašel sam pred Tršavcem in ga rutinirano premagal.

Črnjani so do konca tekme uspeli obdržati minimalno prednost in se zasluženo veselili treh točk, ki pred sobotnim domačim srečanjem s Korotanom predstavljajo dodatno motivacijo in zagotovilo, da bodo navijači črnobelih s še številčnejšo podporo prišli spodbujat Peco.

Ostali rezultati 9. kroga:
Marjeta - Rošnja Loka 1:1
Korotan - Dobrovce 2:2
Duplek - Brunšvik 2:3
Lenart - Akumulator 4:0
Starše - Cerkvenjak 6:0
Rače - Marles hiše 4:0

Omenimo še, da so bili ponovno uspešni tudi naši mladi igralci z ekipe U13, ki so po preobratu v Miklavžu (ta je ob polčasu vodil z 2:0) zmagali z 2:3 in trenutno zasedajo visoko drugo mesto na lestvici MNZ Maribor. Čestitke tudi njim!

 

nazaj na vrh