Uradna stran nogometnega kluba Peca

Po treh letih ponovno gostimo Korotan

Tri sezone minevajo, odkar je nazadnje v Črni gostoval prevaljski Korotan. V zadnjih letih je nastopal v višjem rangu tekmovanja, po lanskoletnem izpadu iz tretje lige pa se v soboto ponovno vrača v Črno, kjer bo s Peco odigral tekmo 10. kroga 1. članske lige MNZ Maribor.

Črnjani so letos sicer precej bolj uspešni na gostovanjih kot na domačem terenu. Tu so namreč doživeli svoja edina letošnja poraza, medtem ko v gosteh ostajajo neporaženi že celo sezono. Dobro formo so pokazali tudi nazadnje v Malečniku in prav ta tekma je fantom vlila dodatno samozavest, da lahko premagajo prav vsakega. Počasi se ekipa tudi številčno sestavlja, vračajo se nekateri dlje časa manjkajoči igralci, hkrati pa težav s kartoni trenutno ni. Danes je s strani MNZ Maribor prišel tudi sklep, da se bo o kazni za Jaroša Štiftarja in Vedata Alitija odločalo ponovno, kar daje upanje, da morda še nista izgubljena za celo sezono.

Prevaljčani verjetno z dosedanjimi nastopi niso povsem zadovoljni, saj so pričakovali, da se bodo nahajali povsem pri vrhu lestvice, a zaenkrat temu ni tako. Največjo nevarnost za črnobele bo vsekakor predstavljal Triplat, ki je dosegel skoraj polovico vseh Korotanovih golov. Po drugi strani je obramba 'plavih' letos njihov boljši del moštva, a bodo v soboto pogrešali izkušenega Borovnika, ki je na zadnjem obračunu z Dobrovci prejel rdeči karton.

Ekipi se med sabo zelo dobro poznata in v obeh klubih igra kar nekaj nogometašev, ki so v preteklosti nosili dres nasprotnika, zato se obeta izjemno zanimiv dvoboj. Vabimo čimveč navijačev črnobelih, da podprejo svoje ljubljence v boju za nove prvenstvene točke.

Srečanje se prične v soboto ob 15:00 uri, sodili pa ga bodo Tadej Mežnar, Marcel Lahovič in Matej Biškup.

Ostali pari 10. kroga:
Dobrovce - Starše
Brunšvik - Malečnik
Rošnja Loka - Lenart
Marles hiše - Cerkvenjak
Rače - Marjeta
Akumulator - Duplek

Vabljeni ste tudi na derbi lige U13 med Peco in Pohorjem, ta bo na sporedu v nedeljo ob 11.00 uri. Ekipi sta tik pod vrhom (Peca druga, Pohorje tretje) in morebitna zmaga bi naše mlade fante zelo približala prvemu mestu, kjer se zaenkrat nahaja Malečnik.

nazaj na vrh