Uradna stran nogometnega kluba Peca

Delitev točk s Prevaljčani

V 10. krogu letošnje sezone je v Črni gostoval Korotan. Peca je sicer ponovno povedla z 2:0, vodstva pa ni uspela zadržati, na koncu srečanja sta se tako obe ekipi zadovoljili z osvojeno točko.

Polne tribune na črnjanskem stadionu (zbralo se je preko 300 gledalcev), tekmeca, ki se med seboj zelo dobro poznata in lepo jesensko vreme so pričarali pravi nogometni praznik. Za veselje na domači strani je prvi poskrbel Matic Obretan, ki je že v 7. minuti z lepo odmerjenim strelom zadel desni kot Korotanovih vrat za hitro vodstvo Pece. Vodstvo domačih je goste nekoliko umirilo, tako da so bili črnobeli še vedno več pri posesti in si v 21. minuti priigrali novo veliko priložnost, a je Lopatni dvakrat dobro posredoval, najprej po strelu Darka Radivojeviča, nato še po odbiti žogi Matica Pečovnika. V isti minuti je sledil hiter protinapad Prevaljčanov, ki ga je z močnim strelom zaključil Petrej, a je Aleš Kreuh njegov strel ubranil.

Nekaj minut kasneje, tekla je 27., so Črnjani vodstvo podvojili. Žogo je na sredini priboril Mitja Praznik, po podaji Obretana je z desne strani močno streljal Radivojevič, odbito žogo pa je 'Ovca' potisnil v prazno mrežo za 2:0. Kot pa je že v navadi, so se domači po vodstvu ponovno potegnili v obrambo in kazen je sledila še pred koncem polčasa, v 35. minuti. Kapetan Dejan Rebernik je na približno 23 metrih od gola nekoliko z desne strani podrl najboljšega igralca gostov Triplata, po njegovem dobro odmerjenem prostem strelu, ki ga je Kreuh preusmeril v prečko pa je bil na odbiti žogi najvišji Kozlar in z glavo znižal rezultat. 

Dve minuti kasneje je ponovno poskušal Triplat, a tokrat je bil Kreuh uspešnejši, tako da sta ekipi odšli na odmor z izidom 2:1.

V nadaljevanju je Peca poskušala čimbolj nevtralizirati poskuse gostov in vse do 60. minute so bili pri tem uspešni. Takrat je po levi strani uspel prodreti Jelić, ki je s podajo na drugo vratnico našel Triplata, temu pa iz bližine ni bilo težko zadeti. Črnjani so imeli najugodnejšo situacijo za ponovno vodstvo v 68. minuti, ko se je rezervist Boštjan Brdnik znašel v lepem položaju, a z njegovo slabšo desno nogo ni uspel bolje zaključiti obetavne akcije.

Do konca srečanja so bili gostje boljši tekmec, a brez neke resne priložnosti za dosego zmagovalnega zadetka. Omeniti velja še prekršek Krivonoga nad Praznikom, zaradi katerega je moral slednji s poškodovanim gležnjem zapustiti igrišče ter grd nalet Crnjaca na našega vratarja Kreuha, zaradi česar je bila tekma kar nekaj minut prekinjena.

Na koncu so si nogometaši športno segli v roke in si čestitali za lepo nogometno popoldne, z osvojeno točko pa obe ekipi ostajata pri enakem izkupičku, ki ju uvršča na delitev četrtega mesta na lestvici.

PECA - Korotan 2:2 (2:1)
Peca: Kreuh, Rebernik, Šepul, Belej, Pečovnik (Raztočnik 74'), Ameršek (Vezovnik 74'), Zajc, Praznik (Kompan 81'), Obretan, Radivojevič, Fortin (Brdnik 59'). 
Neizkoriščena menjava: Verdel.
Rumena kartona: Zajc 36', Praznik 61'.

Korotan: Lopatni, Crnjac, Grilc, Kozlar, Lihteneger (Škufca 84'), Kovačić (Grušovnik 25'), Zamernik (Ičanović 81'), Jelić, Küzma, Petrej (Krivonog 50'), Triplat.
Neizkoriščene menjave: Blodnik, Pečovnik, Grnjak.
Rumen karton: Grušovnik 32'.

Ostali rezultati 10. kroga:
Marles hiše - Cerkvenjak 5:0
Dobrovce - Starše 0:1
Brunšvik - Malečnik 0:4
Akumulator - Duplek 4:2
Rošnja Loka - Lenart 0:1
Rače - Marjeta 1:0

V 11. krogu čaka Peco najtežje gostovanje v jesenskem delu tekmovanja, odhajajo namreč k vodilni ekipi v Starše.

 

nazaj na vrh