Uradna stran nogometnega kluba Peca

Poraz pri prvakih

Včerajšnje gostovanje pri lanskoletnih zmagovalcih 1. MNZ Maribor, ki so tudi letos trdno zasidrani na vrhu lestvice, je Peci prinesel prvi gostujoči poraz v tej sezoni. Starše so dokazale, da bodo tudi letos verjetno glavni kandidat za osvojitev naslova.

Črnjani so pogrešali kar nekaj standardnih nogometašev, zato je vratar Aleš Kreuh prvič letos mesto med vratnicami prepustil Žigi Verdelu, sam pa je bil postavljen v napad skupaj z Darkom Radivojevičem. Domači so prek svojega kapetana in prvega strelca lige Brega v prvih 15 minutah kar trikrat nevarno zapretili, a je bil vedno na mestu Verdel. Črnjani so potem le vzpostavili ravnotežje in se na sredini terena enakomerno kosali z domačimi. Ti so vseeno še v prvem polčasu prišli do vodstva. Prosti strel, nekakšen skrajšan kot z desne strani v 33. minuti je izvedel Gerečnik in na presenečenje vseh namesto predložka streljal neposredno na gol in zadel. Vodstvo Starš bi isti igralec pred koncem prvega dela lahko še povišal, a je bil ponovno boljši Verdel.

Prvo resnejšo priložnost je Peca zapravila v 48. minuti, ko je močan strel Tadeja Amerška domači vratar odbil v kot. Starše so želele čimprej rešiti vprašanje zmagovalca, blizu drugemu golu so bil v 63. minuti po nesigurnosti Verdela. Ta je visoko žogo izpustil naravnost pred domačim napadalcem, a je kapetan Klemen Šepul pravočasno s drsečim posredovanjem preprečil gol.

Vseeno so domači v 70. minuti po lepo izpeljani akciji po desni strani napada povedli z 2:0, ko je zadel Dobnik. Deset minut kasneje se je med strelce vpisal še Breg in srečanje je bilo dokončno odločeno. V zadnjih petih minutah sta imela priložnost za častni zadetek Pece Radivojevič in Nejc Belej, a nista bila uspešna.

Ostali rezultati 11. kroga:
Marjeta - Marles hiše 1:3
Lenart - Rače 3:3
Duplek - Rošnja Loka 6:2
Malečnik - Akumulator 3:2
Korotan - Brunšvik 3:1
Cerkvenjak - Dobrovce 0:5

Naslednjo tekmo bo Peca odigrala že v sredo, ko bo na zadnji domači tekmi te jeseni gostila moštvo Cerkvenjaka.

nazaj na vrh