Uradna stran nogometnega kluba Peca

Zmaga za slovo od domače publike

Z zmago 2:0 proti ekipi Cerkvenjaka je Peca zaključila jesenski del tekmovanja, kar se tiče nastopov pred domačimi gledalci. Za nove tri točke sta se tokrat med strelce vpisala Darko Radivojevič in Dejan Rebernik.

Tekma se je začela z 20 minutno zamudo, ker so imeli gostujoči igralci nekaj težav na poti do Črne. Sicer je bil celotni prvi polčas dokaj nezanimiv, Cerkvenjak je očitno prišel poskušati osvojiti točko in se je postavil precej obrambno, domačini pa nikakor niso uspeli resneje zagroziti njihovih vrat. Omembe vreden je poskus Tadeja Amerška v 10. minuti, čigar strel je vratar Lorenčič odbil. V 21. minuti je z močnim strelom poskusil Matija Zajc, a je žoga zletela čez prečko, v 41. minuti pa tudi strel Darka Radivojeviča s strani ni bil dovolj natančen in je končal za golom. Cerkvenjak si resnejše priložnosti za zadetek ni priigral.

V nadaljevanju je Peci le uspel streti gostujočo obrambo, v 55. minuti je iz neposredne bližine zadel Radivojevič. Isti igralec je imel idealno priložnost za povišanje vodstva v 74. minuti. Po prekršku nad Amerškom je sodnik Jezeršek povsem upravičeno dosodil nastrožjo kazen, ki pa jo najboljši strelec Pece ni uspel realizirati. Vseeno so Črnjani le nekaj minut kasneje prednost povečali na 2:0, ko je po udarcu s kota spretno zadel kapetan Dejan Rebernik in dokončno odločil zmagovalca. Za piko na i bi lahko v 89. minuti poskrbel Nejc Belej, a je po lepi podaji Boštjana Brdnika njegov strel končal preko gola gostov.

Tako je ostalo pri rezultatu 2:0, Črnjani so po dolgem času uspeli ohraniti svojo mrežo nedotaknjeno in se ponovno povzpeli na delitev četrtega mesta na lestvici, kjer bodo ostali vsaj do sobote, ko bodo na sporedu ostale tekme 12. kroga.

Za Peco sedaj sledijo kar tri zaporedna gostovanja, saj bosta poleg zadnjega jesenskega kroga (10. novembra, ko gostujemo v Dobrovcih) v primeru lepega vremena na sporedu še prva dva kroga spomladanskega dela prvenstva.

nazaj na vrh