Uradna stran nogometnega kluba Peca

Neugodno gostovanje v derbiju 13. kroga

Zadnji jesenski krog (ki pa ni zadnja tekma v tem delu leta, saj se bo odigral še najmanj prvi spomladanski krog) prinaša Peci težek obračun. Pomerili se bodo namreč z lanskim tretjeligašem iz Dobrovc, ki jim trenutno na lestvici beži za točko. Obe moštvi sta sicer v zgornjem delu lestvice, zato lahko sobotno tekmo označimo kot najbolj zanimiv dvoboj tega kroga, tri točke iz takega srečanja pa pomenijo ogromno za položaj na lestvici. Moštvi sta se letos že pomerili v prvem krogu pokalnega tekmovanja, ko so Dobrovce kombinirano ekipo Pece zlahka premagali s 3:0.

Peca bo tokrat zaradi četrtega rumenega kartona pogrešala Tilena Raztočnika, se pa med kandidate za nastop vračata Žan Fortin in Edmir Vikalo. Zadnja zmaga nad Cerkvenjakom in daljši počitek pred težkim gostovanjem sta vsekakor še dvignili dobro razpoloženje v ekipi. Kljub temu, da proti Dobrovcem Črnjanom še nikoli ni uspelo osvojiti niti točke, se v soboto ponuja lepa priložnost, da se to spremeni.

Možnosti Pece bodo vsekakor večje kot sicer, saj bo pri domačinih menda manjkalo kar nekaj najbolj standardnih nogometašev. Zaradi štirih rumenih kartonov bo manjkal Potočnik, po informacijah iz tabora Dobrovc pa bodo odsotni tudi Petek, Lubej, Stachel in Rojko. Največjo nevarnost bo za Peco predstavljal prvi strelec lige Pipenbaher (doslej je zabil že kar 12 golov).

Vseeno se ne gre zanašati na probleme domačih, temveč je potrebno z osredotočenjem na lastno igro in dobro predstavo poskrbeti, da bo to dovolj za pozitiven rezultat, ki bo pomenil najmanj ohranitev dosedanje pozicije, v primeru morebitne zmage pa je razlika do tretjega mesta vsega tri točke...

Srečanje na Štajerskem se prične ob 14.00 uri, sodili ga bodo Marko Lackovič, Uroš Benc in Lan Gligorič.

Ostali pari 13. kroga:
Starše - Akumulator
Lenart - Marles hiše
Duplek - Marjeta
Malečnik - Rače
Korotan - Rošnja Loka
Cerkvenjak - Brunšvik

nazaj na vrh