Uradna stran nogometnega kluba Peca

Jutri v Limbuš na prvo spomladansko kolo

Prvenstvo v 1. članski ligi MNZ Maribor se jutri preveša v drugo polovico. Tekme prvega spomladanskega kroga bodo odigrane že jeseni, saj ponavadi spomladi razmere za igre zaradi vremena niso najbolj optimalne. Peca bo gostovala pri Marles hišah, s katerimi so se pomerili v prvem krogu že v Črni in jih takrat premagali s 3:2.

Tokrat bo sicer ponovno manjkalo nekaj nogometašev, kot že nekaj zadnjih krogov, a vseeno bo trener Boštjan Lupša lahko sestavil močnejšo zasedbo kot prejšnji vikend v Dobrovcih. Jaka Kompan je zaradi izključitve na zadnji tekmi kaznovan s tremi tekmami neigranja, seveda pa manjkata tudi Jaroš Štiftar in Vedat Aliti. Dobra novica za slednja dva je, da bosta na razpolago že spomladi, saj je MNZ Maribor njuno kazen znižala na tri mesece. 

Marles hiše so generalno za Črnjane tekmec po meri, njihova medsebojna srečanja so bila ponavadi negotova in zmagovalec ni bil nikoli znan vnaprej. Verjetno bo tako tudi jutri, saj smo v Limbušu znali že visoko zmagovati, hkrati pa tudi visoko izgubljati. Ekipi sta na lestvici dokaj blizu skupaj, čeprav bodo ne glede na jutrišnji razplet Peca ostala pred Marles hišami. Če pa Črnjani ponovijo rezultat iz prvega letošnjega medsebojnega obračuna (avgusta so za črnobeli zadeli Matic Pečovnik, Mitja Praznik in Matic Obretan), bodo ponovno priplezali med ekipe v zgornjem delu lestvice. 

Tekma se bo v Limbušu pričela ob 14:00 uri, sodil jo bo Armando Šorli.

Ostali pari 14. kroga:
Duplek - Lenart
Starše - Rošnja Loka
Malečnik - Marjeta
Korotan - Rače
Dobrovce - Brunšvik
Cerkvenjak - Akumulator

nazaj na vrh