Uradna stran nogometnega kluba Peca

Zmaga za uvod, že v sredo sledi 1. krog pokala

Prve tri točke so na računu: Peca je po težki borbi prišla do minimalne zmage nad ruškim Pohorjem in uspešno štartala v novo tekmovalno sezono. Strelec odločilnega zadetka je bil Jaroš Štiftar v 76. minuti.

Srečanje so precej bolje pričeli gostje, ki so v prvih minutah vršili konstanten pritiska na vrata Dejana Lopatnega, izvedli tudi ogromno število kotov in po enem izmed njih so v 7. minuti po strelu z glavo le za malenkost ostali brez vodstva, ko je žoga preletela prečko. Črnobeli so nato počasi začeli vzpostavljati ravnotežje na terenu, v 10. minuti je sprva dokaj nenevaren poskus Matica Pečovnika po nespretnem posredovanju vratarja Pohorja končal v vratnici.

Naslednji, ki je poskušal za Peco, je bil v 19. minuti Žan Fortin, njegov strel z 20 metrov je preletel prečko. Do konca polčasa omembe vrednih situacij za spremembo izida ni bilo, le v 43. minuti je gledalcem zastal dih, ko je bil po še enem kotu na drugi vratnici z vtekavanjem prepozen Poglavnik in žoga je končala v gol-avtu.

Drugi polčas se je začel v malenkost manjši vročini, ki je v prvem polčasu povzročala kar nekaj preglavic obema ekipama. Do prve resnejše situacije je ponovno prišlo Pohorje, v 56. minuti je strel Ademoviča le za las švignil mimo domačih vrat. Dve minuti kasneje je po prodoru Marka Vezovnika, ki so ga branilci Pohorja nepravilno zaustavili v kazenskem prostoru, sodnik Jezeršek upravičeno dosodil najstrožjo kazen. Slab strel Pečovnika je vratar Holcman ubranil in ostalo je pri začetnem izidu.

V zadnji četrtini tekme je prišlo do razpleta. Žižmondov strel je v 70. minuti Lopatni odbil čez gol, šest minut kasneje pa je Štiftar, ki je v igro vstopil le nekaj minut prej, z lepim strelom z okoli 15 metrov zadel za 1:0. Gostje so do konca imeli le še eno izrazitejšo priložnost za zadetek, še en poskus Žižmonda je zletel mimo gola.

Na koncu bi Peca lahko zmago še povišala, v zadnjih minutah sta poskušala Matija Zajc (ta je s strelom iz kota dodobra namučil gostujočega vratarja) in Nejc Belej, ki je z glavo sprožil mimo vrat. Ostalo je pri minimalni, a zasluženi zmagi Pece.

Ostali rezultati 1. kroga:
Marles hiše - Marjeta 0:4
Malečnik - Pesnica 1:3
Duplek - Radlje 0:1
Miklavž- Rače 2:0
Akumulator - Starše 3:2
Brunšvik - Jurovski dol (2. septembra)

Že v sredo sledi nov obračun na domačem terenu, v 1. krogu pokala bo namreč v Črni gostoval Jurovski Dol. Srečanje se bo pričelo ob 17.00 uri. Vabljeni!

nazaj na vrh