Uradna stran nogometnega kluba Peca

Zanesljiva zmaga v pokalu, že jutri sledi drugi krog prvenstva

Peca je po uvodni zmagi v prvenstvu podobno uspešno štartala tudi sezono v pokalnem tekmovanju. S 4:1 je bila na domačem terenu boljša od gostov iz Jurovskega Dola, s katerimi se bodo letos srečali tudi v ligi.

Trener Aleš Klarić je dodobra prevetril začetno enajsterico, ki je v 1. krogu prvenstva premagala Pohorje. Tako so svoje mesto v prvi postavi našli Miha Cafuta, Blaž Šepul, Tomaž Šepul in Rok Pavličič. Pričetek srečanja je bil podoben tistemu proti Rušanom: gostje so pritisnili na vrata črnobelih in si že v drugi minuti preko Ploja priigrali prvo priložnost, a je bil Dejan Lopatni priseben. Sledila je še dvojna priložnost Jurančiča, spet pa je bil Lopatni na mestu.

V 16. minuti pa je bil tudi Pecin vratar nemočen, ko ga je po gneči v kazenskem prostoru iz bližine premagal Sagadin za 0:1. Vodstvo Jurovskega Dola ni trajalo dolgo, le 3 minute kasneje je po samostojni akciji hitri Pavličič rutinirano zadel za 1:1. Isti igralec je imel v 32. minuti skoraj identično situacijo kot ob zadetku, a tokrat se je izkazal gostujoči vratar Bauman. Do konca prvega polčasa sta imeli obe moštvi še po eno priložnost, a sta na odmor odšli poravnani.

Tudi drugi polčas je bolje pričel Jurovski Dol, v 55. minuti je nevarno ustrelil Hager, v isti minuti so gostje protestirali ob domnevni igri z roko v domačem kazenskem prostoru, a je piščalka sodnika Hrvackega ostala nema. Peca je povedla v 58. minuti, ko je po kotu žoga prišla do tokrat kapetana Matica Pečovnika, ta pa je z desnico zadel za 2:1. Zadetek je Peco povsem sprostil in gostje do resnejše priložnosti sploh niso več prišli. Črnjani so zmago potrdili s še dvema zadetkoma iz podobne akcije. Obakrat je bil podajalec Pečovnik, med strelce pa sta se vpisala Nejc Belej in B.Šepul.

Ostali rezultati 1. kroga pokala MNZ Maribor:
Pesnica - Pohorje 4:2
Marjeta - Fram 3:0
Duplek - Starše 0:2
Akumulator - Brunšvik 3:0

Peca se bo v 2. krogu pokala 9. septembra pomerila z Malečnikom, ponovno na domačem igrišču.

Misli Črnjanov pa so že usmerjene v jutrišnji obračun 2. kroga prvenstva, ko v Črno prihaja Brunšvik. Gostje so še brez odigrane tekme v letošnji sezoni: prvo prvenstveno tekmo so zaradi pozitivnega primera koronavirusa v svojih vrstah prestavili, na sredino pokalno tekmo v Mežico pa sploh niso pripotovali zaradi pomanjkanja igralcev. Ne glede na težave Brunšvika pa bo morala Peca za morebiten uspeh ponovno maksimalno skoncentrirano v tekmo, saj so gostje tradicionalno zelo neugoden nasprotnik za črnobele. Od zadnje zmage Pece nad Brunšvikom je namreč minilo že 6 let...(več zanimivih statističnih podatkov lahko kot ponavadi najdete pod rubriko Bibijev kotiček).

Tekma se prične ob 17:00 uri pod vodstvom sodniške trojke Jure Hrvacki, Urban Kresnik in Fatlind Racaj. Vsi ljubitelji nogometa, vabljeni!

nazaj na vrh