Uradna stran nogometnega kluba Peca

Po izpadu iz pokala že jutri ponovno proti Malečniku

Pokalno tekmovanje se je za Peco v tej sezoni zaključilo na drugi stopnički. V sredo so črnobeli na domačem terenu klonili z 2:3 proti Malečniku, že jutri pa bodo imeli priložnost za revanšo proti istemu nasprotniku, saj se bosta tekmeca še enkrat pomerila v Črni, tokrat v prvenstvenem obračunu.

Namenimo nekaj besed najprej sredini pokalni tekmi: trener Aleš Klarić je dal priložnost kar nekaj igralcem, ki v prvenstvu doslej niso bili v prvem planu. Tako je med vratnicami prvič stal 20-letni Žan Kresnik, od prve minute je na desnem boku začel Mitja Marin, v začetni postavi se je našel prostor tudi za Diega Leničija. Gostje so že v 12. minuti prišli do vodstva, ko je z glavo preko Kresnika spretno zadel Gorza. Sledijo je nekaj polpriložnosti na obeh straneh, za Peco so poskušali Rok Pavličič, Jaroš Štiftar in Nejc Belej, najbližje zadetku je bil Leniči v 30. minuti, ko mu ni uspelo preusmeriti podaje Tilna Raztočnika proti golu.

Malečnik je bil na drugi strani precej bolj učinkovit, Gorza je namreč do konca polčasa dokončal hattrick in goste takorekoč že popeljal v nadaljnje tekmovanje. Vseeno se po odmoru Črnjani niso vdali v usodo. Menjave, ki so vstopile v drugem polčasu so poživile igre in v 53. minuti je Žan Fortin z leve strani lepo zadel daljši spodnji kot Malečnikovih vrat za znižanje izida na 1:3. V 72. minuti je izvrstno prodrl Kristijan Celner in suvereno zaključil napad z golov za 2:3 ter tako začel lov na morebitne enajstmetrovke. V 82. minuti je bil Malečnik zelo blizu četrtemu zadetku, nekdanji slovenski reprezentant Amir Karić je s prostega strela stresel prečko.

Zadnja priložnost za črnobele se je v zadnji minuti ponudila Stanku Gostenčniku, a je Tršavec v vratih gostov svoji ekipi ohranil minimalno vodstvo in napredovanje v naslednji krog.

Večjega razočaranja v domačih vrstah po končani tekmi vseeno ni bilo čutiti, saj bo precej bolj pomemben dvoboj na sporedu jutri ob 16:30, ko bo na sporedu 4. krogu prvenstva. Peca s 6 točkami drži stik z vodilnimi moštvi, Malečnik je pri treh, a po prikazanem na sredinem srečanju je tudi jutri možno vse, saj sta ekipi dokaj enakovredni in odločala bo dnevna forma posameznikov. 

Ob pravi podpori s tribun, kamor se navijači črnobelih vračajo v vedno večjem številu, bo pot do uspeha lažja, zato tudi na tem mestu pozivamo vse privržence Pece, da podprete fante pri lovu na nove tri točke.

Srečanje bo sodil Dejan Vivod s pomočnikoma Maticem Grubelnikom in Fatlindom Racajem.

Ostali pari 4. kroga:
Pohorje - Rače
Pesnica - Akumulator
Brunšvik - Marles hiše
Radlje - Starše
Marjeta - Miklavž
Jurovski Dol - Duplek

nazaj na vrh