Uradna stran nogometnega kluba Peca

Doma ostajamo 100%, tokrat boljši od Malečnika

Revanša proti ekipi Malečnika je uspela: po izpadu iz pokalnega tekmovanja je Peca proti istemu nasprotniku v soboto zabeležila prvenstveno zmago in se približala vodilnemu Miklavžu na vsega točko zaostanka.

Domači strateg Aleš Klarič je precej premešal začetno postavo, na levem boku je začel Rok Gabrovec, kapetan Uroš Plaznik je po saniranju poškodbe zasedel mesto v osrčju obrambe, od koder se je v napad preselil Nejc Belej. Zaradi poškodbe mišice tokrat v kadru ni bilo Roka Pavličiča. V prvem polčasu je Peca po mnenju številnih gledalcev prikazala zelo všečno igro, verjetno najboljšo v letošnji sezoni. Prve polpriložnosti so si sicer priigrali gosti, že v 5. minuti je podajo v prazen prostor pričakal Miloševič, a je Dejan Lopatni pravočasno zapustil svoja vrata. V 15. minuti je bil pred golom Pece nevaren Ulbin, tokrat je požrtvovalno posredoval Ožbej Hovnik. 

Sledile so minute domačih, ki so v 28. minuti prišli do zasluženega vodstva. Po predložku Stanka Gostenčnika s kota je bil z glavo najvišji Tadej Ameršek, ki je zabil za 1:0. V 34. minuti je dolgo žogo s svoje polovice sprejel Belej in sprožil iz prve ter stresel prečko Malečnikovega gola. Do konca prvega polčasa so bili parkrat nevarni tudi gostje, poskušala sta Bešić in Gorza, a sta bila oba nenatančna. 

V prvi minuti nadaljevanja ni dosti manjkalo, da bi Peca doživela hladen tuš, saj je Dobaj že po nekaj sekundah streljal tik mimo leve vratnice. Malečnik je začutil, da lahko stopi še bližje domačim vratom in v naslednjih 10 minutah so bili zelo uspešni. Najprej je sicer Lopatni v 51. minuti še uspel odlično ubraniti strel Cica z glavo iz neposredne bližine, dvakrat pa je bil nemočen. V 56. in 60. minuti je dvakrat zadel Bešić in kar naenkrat se je Peca znašla na robu poraza. Na srečo pa so črnobeli tokrat pokazali pravi karakter in le 6 minut kasneje je izid ponovno izenačil Vedat Aliti, ki je zadel z nogo po predložku s kota. 

V 72. minuti je nevarno zapretil Karić s prostega strela, izkazal se je Lopatni. 12 minut pred koncem tekme pa ponovno veselje na domači tribuni. Kristijan Celner je v svojem slogu prodrl v kazenski prostor Malečnika in z desne strani po tleh natančno meril v daljši kot vratarja Tršavca. Finalnega pritiska gostov ni bilo - še več, v 85. minuti je po nespametnem naletu na domačega vratarja gostujoči igralec Komperšak prejel direktni rdeči karton. Zadnja priložnost za spremembo izida se je v 91. minuti ponudila Maticu Pečovniku, njegov strel se je od obrambe gostov tik ob vratnici odbil v kot.

Ostali rezultati 4. kroga:
Pohorje - Rače 3:1
Pesnica - Akumulator 4:0
Brunšvik - Marles hiše 0:1
Radlje - Starše 0:4
Marjeta - Miklavž 0:2
Jurovski Dol - Duplek 1:2

S sobotno zmago se je Peca učvrstila v zgornji polovici lestvice, kjer je zaenkrat precej gneče, saj je razlika med prvim in petim mestom le točka. Liga je očitno zelo izenačena in kot pravi izrabljena fraza, ''vsak lahko premaga vsakega''. 

Naslednja tekma za črnobele sledi v soboto, ko bodo ob 16:00 uri gostovali v Dupleku. 

nazaj na vrh