Uradna stran nogometnega kluba Peca

Po zmagi nad Duplekom že na drugem mestu

Drugo gostovanje v tej sezoni, prva zmaga. Z 0:2 smo premagali Duplek, a zmago so si črnobeli zagotovili šele ob samem zaključku srečanja z zadetkoma v 84. in 88. minuti. Pa pojdimo lepo po vrsti...

Že pred tekmo je bilo jasno, da bo manjkalo kar nekaj nogometašev, saj se je v soboto poročil kapetan Uroš Plaznik, kateremu tudi na tem mestu izrekamo čestitke ob veselem dogodku. Poleg njega so manjkali še Tadej Ameršek, Tilen Raztočnik, Diego Leniči in poškodovani Rok Pavličič. Na ogrevanju pred samim srečanjem se je poškodoval še Žan Fortin, zato je prvič letos v prvenstvu od začetka zaigral Jaroš Štiftar.

Prvo polpriložnost so si sicer priigrali domačini, ko je bil v 7. minuti Lukič prekratek z glavo, potem pa so pobudo povsem prevzeli Črnjani in kontrolirali ritem srečanja. Velika premoč v posesti žoge je proti koncu prvega polčasa privedla tudi do številnih lepih situacij za zadetek. V 34. minuti je glavni sodnik Kamplet, ki je srečanje odlično odsodil, pravilno pokazal na belo točko potem, ko je po predložku Ožbeja Hovnika Lukič v domačem kazenskem igral z roko. Strel Matica Pečovnika z enajstih metrov je vratar Dupleka Vohl dobro ubranil in ostalo je pri 0:0. V 42. minuti je ponovno dišalo po vodstvu Pece, strel Roka Gabrovca po tleh pa je končal v vratnici.

Kazen je skoraj sledila v zadnjem napadu v prvem delu, ko je Buser iz bližine žogo na srečo Pece poslal visoko preko vrat. Tudi nadaljevanje srečanja je prineslo podobno sliko, žoga je bila večinoma v nogah Črnjanov, priložnosti so se vrstile, s streli so poskušali Kristijan Celner, Gabrovec, Hovnik, Marko Vezovnik, vedno pa je obramba Dupleka pravočasno in uspešno posredovala. V 67. minuti so tudi domači zadeli okvir vrat, ko je Brdnik iz težkega položaja s strani zadel stičišče vratnice in prečke.
 
V 77. minuti je bil blizu doseženega gola tudi Nejc Belej po kotu, a žoga ni hotela v mrežo. Veliko olajšanje pa je sledilo v 84. minuti po še enem kotu, podajo Hovnika je z glavo v gol preusmeril Gabrovec za svoj prvi gol v sezoni in zasluženo vodstvo Pece. Domači so v naslednjem napadu preko Bračiča še zadnjič poskusili zadeti, a mreža Dejana Lopatnega je ostala nedotaknjena, žoga je zletela visoko preko vrat.

Za piko na i je dve minuti pred koncem po podaji Štiftarja z glavo za 0:2 zadel še Stanko Gostenčnik in postal še deveti igralec Pece, ki se je letos vpisal med strelce. Prav ta širina kadra je eden izmed razlogov, da so se Črnjani po zmagi nad Duplekom prebili celo na drugo mesto prvenstvene lestvice z le točko zaostanka za vodilnim Miklavžem. Prav Miklavž pa je naslednji nasprotnik Pece, derbi vodilnih ekip lige bo na sporedu v soboto ob 16.00 v Črni.

Ostali rezultati 5. kroga:
Marles hiše - Pohorje 4:4
Miklavž - Jurovski Dol 3:0
Starše - Pesnica 1:2
Malečnik - Brunšvik 3:0
Rače - Radlje 2:1
Akumulator - Marjeta (prestavljeno)

nazaj na vrh