Uradna stran nogometnega kluba Peca

Jutri spopad vodilnih ekip v Črni

Verjetno tudi največji optimisti med črnobelimi navijači niso pričakovali, da bo Peca tako uspešno štartala v novo sezono. V prvih petih tekmah so zabeležili kar štiri zmage in v jutrišnjem dvoboju z Miklavžem (ki je s točko naskoka trenutno na prvem mestu lestvice) imajo priložnost, da se prebijejo celo na sam vrh lige.

Tudi jutrišnji gostje so eno izmed presenečenj letošnjega prvenstva, saj jih tako visoko ni bilo pričakovati. A očitno bo treba nanje zelo resno računati, saj so še vedno neporaženi, hkrati pa je v prvih petih tekmah samo Radeljčanom uspelo zatresti njihovo mrežo, na preostalih štirih tekmah so jo Miklavžani ohranili nedotaknjeno. Tudi v napadu so zelo razpoloženi in dosegajo skoraj tri zadetke na srečanje. Na srečo Pece bodo gostje pogrešali vsaj enega močnega aduta, saj je zaradi rdečega kartona odsoten vezist Fekonja. Med tednom je Miklavž izpadel iz pokalnega tekmovanja, kjer jih je premagal Dravograd z 1:5, a potrebno je poudariti, da so Miklavžani nastopili z rezervno postavo, saj je jutrišnja tekma tudi za njih precej bolj pomembna.

Črnjani so se po zmagi na neugodnem gostovanju v Dupleku v miru pripravljali na derbi 6. kroga. Trener Aleš Klarič bo imel na razpolago širši kader kot minulo soboto, fantje pa so motivirani, da s še enim uspehom razveselijo tako sebe kot njihove privržence na tribunah. V preteklih sezonah je Peca proti Miklavžu tradicionalno dosegala dobre rezultate (na šestih tekmah v zadnjih 5 letih je doživela le en poraz), a takšna statistika se v nogometu ne šteje, potrebno je dokazovanje iz vikenda v vikend. Verjamemo, da bodo črnjanske tribune tudi tokrat polne in da bodo navijači s svojim spodbujanjem pristavili svoj kanček v mozaiku k morebitnim novim trem točkam.

Srečanje bo sodil Jure Hrvacki, ob stranskih črtah pa mu bosta pomagala Blaž Kamnik in Fatlind Racaj. Srečanje se prične ob 16:00 uri.

Ostali pari 6. kroga:
Pohorje - Radlje
Pesnica - Rače
Brunšvik - Duplek
Marles hiše - Malečnik
Marjeta - Starše
Jurovski Dol - Akumulator

V nedeljo dopoldan ob 11.00 uri si lahko na stadionu na Pristavi ogledate tudi tekmo naše ekipe U-13, ta se bo pomerila s Slovenj Gradcem.

nazaj na vrh