Uradna stran nogometnega kluba Peca

Črnobeli na prvem mestu po zmagi nad Miklavžem

Sobotni derbi vodilnih ekip lige je upravičil pričakovanja. Polne tribune črnjanskega športnega parka, sončno vreme in dva enakovredna nasprotnika sta bila prava kulisa za dobro nogometno predstavo, ki se je na koncu končala po željah Pece. Z zmago 1:0 so Črnjani prevzeli vodstvo na lestvici z dvema točkama naskoka pred najbližjimi zasledovalci.

Že v prvem napadu gostov so domači skorajda doživel hladen tuš, najboljši strelec Miklavža Novak se je znašel povsem sam pred Dejanom Lopatnem, a je slednji mojstrsko ubranil poskus gostujočega napadalca. V 5. minuti je sledila nova priložnost Miklavža, tokrat je streljal Colnarič, z gol linije pa je žogo odbil Vedat Aliti. 

Prvi resnejši poskus Pece je sledil v 18. minuti, ko je s prostega strela mimo vrat sprožil Tadej Ameršek. Še lepšo priložnost za črnobele je imel v 33. minuti Rok Pavličič, ko je iz težkega položaja že premagal vratarja Prinega, a zadel okvir vrat. Naslednji napad pa je prinesel veselje za domače privržence: prosti strel z desne strani je izvajal Ožbej Hovnik, njegov visok predložek na oddaljenejšo vratnico pa je v visokem skoku pričakal Kristijan Celner in neubranljivo zadel z glavo za vodstvo Pece. Gol si lahko ogledate na TEJ povezavi.

Do konca polčasa smo videli neugodno poškodbo kapetana Uroša Plaznika, ki bo na žalost odsoten najmanj na naslednji tekmi.

V drugem delu je Miklavž s kombinatorno igro na sredini igrišča poskusil priti v priložnost za izenačenje, a je črnjanska postavitev v vezni liniji delovala čvrsto in neprebojno. V 63. minuti je po lepi akciji čez gol sprožil Dedić, v 66. minuti so gostje protestirali in po prekšrku zahtevali izključitev Celnerja, ki je bil pred tem že kaznovan z rumenim kartonom, nato pa so v naslednji akciji sami prejeli rdeč karton, po grobem štartu (prav nad 'Cikijem') je sodnik Hrvacki izključil Visenjaka.

Do konca srečanja si je najlepšo priložnost za gol pri Miklavžu priigral Bračko, ko je žoga po njegovem strelu v 83. minuti na poti proti golu zadela Amerška, spremenila smer, a je Lopatni z bravurozno obrambo ohranil svojo mrežo nedotaknjeno in tri točke so ostale v Črni.

Ostali rezultati 6. kroga:
Pohorje - Radlje 4:1
Pesnica - Rače 0:3
Brunšvik - Duplek 3:2
Marles hiše - Malečnik 3:1
Marjeta - Starše 0:2
Jurovski Dol - Akumulator 1:1

V naslednjem, 7. krogu, sledi težko pričakovani lokalni derbi v Mežici. Peca bo pri Akumulatorju gostovala v soboto ob 15.30 uri.

nazaj na vrh