Uradna stran nogometnega kluba Peca

V pričakovanju lokalnega derbija

Težko pričakovani obračun sosedskih rivalov je tako rekoč pred vrati. Jutri popoldan ob 15:30 se bo v Mežici pričelo srečanje 7. kroga letošnjega prvenstva med domačim Akumulatorjem in Peco.

Tekme med rivaloma so v preteklosti že ničkolikokrat poskrbele za dogodke, si so še dolgo odmevali v obeh krajih in širše. Tokrat verjamemo, da bo v ospredju športni boj na terenu, seveda pa ne bo manjkalo besednih dvobojev na tribuni, kjer se bodo definitivno zbrali številni navijači iz obeh taborov.

Trenuten pogled na lestvico bi sicer dal slutiti, da naj bi bila Peca veliki favorit, kar pa v praksi nikakor ne drži. Že res, da so črnobeli odlično štartali v sezono in se nahajajo na prvem mestu lestvice, a Akumulatorja nikoli ni za odpisati, še posebej ne na domačem terenu. Mežičanom bo velika motivacija prav dejstvo, da bodo v primeru zmage Črnjane sklatili z vrha, Peca pa bo poskušala ostati vsaj nepremagana in nadaljevati s serijo dobrih rezultatov z zadnjih srečanj.

Obe moštvi sta brez kaznovanih igralcev, pri Peci bo zaradi poškodbe, ki jo je staknil na obračunu z Miklavžem, manjkal kapetan Uroš Plaznik.

Glavni sodnik obračuna bo Samo Veselič, pomagala mu bosta Marcel Lahovič in Kevin Majcen.

Pretirano dolgovezenje ni potrebno: vsi navijači jutri v Mežico in s glasnim navijanjem podprimo Peco!

Ostali pari 7. kroga:
Radlje - Pesnica
Malečnik - Pohorje
Duplek - Marles hiše
Miklavž - Brunšvik
Rače - Marjeta
Starše - Jurovski Dol

 

nazaj na vrh