Uradna stran nogometnega kluba Peca

Poraz v Mežici, minimalne razlike na vrhu lestvice

Za nami je 7. kolo lige in prvi letošnji lokalni derbi. Ta je pripadel Akumulatorju, ki je na domačem terenu zasluženo zmagal z 2:1 v tekmi, ki je v drugem polčasu bolj kot na nogomet spominjala na vaterpolo.

Kljub slabi vremenski napovedi se je na tribuni zbralo spodobno število navijačev iz obeh taborov, ki so lahko spremljali borbeno predstavo eno in drugih in vsaj v prvem polčasu tudi nekaj lepih akcij. Najlepšo je s krasnim zadetkom za domače v 14. minuti zaključil Mustedanagič, ko je 'iz prve' zadel z roba kazenskega prostora. Prejeti gol je Črnjane presekal, le nekaj trenutkov po prejetem golu bi se lahko znašli v še višjem zaostanku, a je bil Petrej nespreten. 

Na drugi strani so črnobeli v 20. minuti zahtevali najstrožjo kazen po domnevnem prekršku nad Rokom Pavličičem, a je piščalka glavnega sodnika Veseliča ostala nema. V 27. minuti si je Peca privoščila še eno napako v obrambi, ki so je z golom za domače kaznoval Kobovc. Nova težava za Črnjane se je pojavil v 38. minuti, ko je Stanko Gostenčnik po prekršku, storjenem nad njim, nespametno odreagiral in si prislužil predčasno pot v slačilnico. 

Vseeno so črnobeli ujeli gol priključka, v 42. minuti je s prostega strela zadel Matic Pečovnik.

V drugem polčasu se je na terenu nabrala velika količina vode, kar je tako enim kot drugim onemogočalo razviti pravo igro, saj je žoga na nekaterih delih igrišča enostavno obstala v lužah. Obe ekipi sta tako poskušali predvsem s streli od daleč, bližje novemu zadetku pa je bil Akumulator, predvsem ob zaključku tekme, ko so Črnjani vse stavili na napad. V 85. minuti je tako Tilen Raztočnik z golove črte izbil strel Mustedanagiča, črnobelim pa je požrtvovalna domača obramba preprečila vse poskuse za morebitno izenačenje. 

Ostali rezultati 7. kroga:
Radlje - Pesnica 1:1
Malečnik - Pohorje 2:3
Duplek - Marles hiše 0:4
Miklavž - Brunšvik 5:2
Rače - Marjeta 2:0
Starše - Jurovski Dol 5:1

Črnjani bodo v naslednjem krogu v soboto, 10. oktobra ob 15:30 gostili ekipo Starš, ki je trenutno pri istem številu točk kot Peca.

P.S.: Za vse nevedneže, Solzna dolina je zaenkrat še vedno v občini Črna. :) 

nazaj na vrh