Uradna stran nogometnega kluba Peca

V 8. krogu še ena težka preizkušnja, v Črni gostujejo Starše

Jesenski del tekmovanja se je že prevesil v drugo polovico. Ta vikend so na sporedu tekme 8. kroga lige, Peca pa bo po porazu v Mežici tokrat igrala doma, v soboto ob 15:30 se bo pomerila s Staršami.

Obe ekipi sta lahko z dosedanjim izkupičkom zadovoljni, saj za prvim mestom zaostajata le za eno točko. Glede na dejstvo, da v tem krogu vodilni ekipi Miklavža in Marles hiš igrata med sabo, se ob morebitni zmagi lahko tako Črnjani kot Staršani prebijejo najmanj na drugo mesto, v primeru remija na derbiju prvouvrščenih ekip pa celo v vodstvo. Vloga favoritov je tokrat verjetno bolj na strani gostov, saj imajo črnobeli s Staršami porazno medsebojno statistiko, niti največji poznavalci črnjanskega nogometa se ne spomnijo, kdaj je Peca nazadnje premagala Starše.

Trener Aleš Klarić bo poleg poškodovanega Uroša Plaznika pogrešal tudi Stanka Gostenčnika, ki si je z rdečim kartonom proti Akumulatorju prislužil dve tekmi počitka. Gostje teh težav nimajo, saj so daleč najbolj disciplinirana ekipa v ligi, doslej so namreč v sedmih srečanjih prejeli vsega 14 rumenih kartonov (povprečno 2 na tekmo), izključenega nogometaša pa zaenkrat še niso imeli. Glede na dejstvo, da so po statistiki tudi najučinkovitejši v napadu in najtrdnejši v obrambi, se Peci obeta res težka naloga.

Vseeno pa je seveda v nogometu mogoče vse, tudi v letošnjem prvenstvu smo že lahko bili priča mnogim presenetljivim rezultatom. Fantje v črnobeli opremi obljubljajo, da se bodo kot vedno potrudili po najboljših močeh, da tudi v petem poskusu tri točke ostanejo v Črni. Ob pravi podpori s tribun bo uspeh lažje dosegljiv. Seveda pa je treba še enkrat poudariti, da morajo navijači tudi tokrat dosledno slediti zdravstvenim navodilom, podanih s strani NIJZ-a, kot je v navadi že celotno sezono na domačih tekmah Pece.

Srečanje bo sodila sodniška trojka v sestavi Tadej Mežnar, Aljaž Holcman in Elmedin Dedić.

Ostali pari 8. kroga:
Pohorje - Pesnica
Brunšvik - Akumulator
Marles hiše - Miklavž
Malečnik - Duplek
Marjeta - Radlje (nedelja)
Jurovski Dol - Rače (nedelja)

Ta vikend bodo na domači zelenici na delu tudi številna mlajša moštva našega kluba, jutri popoldan ob 16:30 je na sporedu turnir U7 (poleg Pece sodelujeta še Fužinar in Dravograd), v soboto ob 11:00 bo ekipa U11 gostila Radlje, ob 12:30 pa se bodo fantje U13 pomerili s Pobrežjem.

nazaj na vrh