Uradna stran nogometnega kluba Peca

Starše prepričljivo boljše

V 8. krogu prvenstva so Črnjani v soboto doživeli najhujši poraz doslej. Neugodna ekipa Starš, ki Peci enostavno ne leži, je v Črni domačim zabila kar 6 golov in najavila resno kandidaturo za osvojitev naslova prvaka.

O tekmi, kjer prejmeš toliko zadetkov, je težko biti pameten. Staršani so bili preprosto prehitri, preveč kombinatorni in preveč natančni pri zaključkih akcij, da bi jim Peca lahko enakovredno parirala. Že od samega začetka so prevzeli pobudo na terenu, pri izidu 0:0 so najprej zadeli vratnico, na drugi strani se je edina polpriložnost ponudila hitremu Roku Pavličiču, a je njegovo vtekanje v prazen prostor budno spremljal gostujoči vratar, tako da tudi v tem primeru do resnega strela na gol ni prišlo. Ves preostali del prvega polčasa je bil v znamenju gostov, ki so v obdobju med 26. in 43. minuto trikrat ugnali domačo obrambo za visoko vodstvo ob odmoru.

Prvih 10 minut nadaljevanja je prineslo še nekaj poskusov Pece, da bi dosegla vsaj častni gol, poskušali so Tilen Raztočnik, Kristijan Celner in Pavličič, vsi brez uspeha. Nato so pobudo ponovno prevzeli Staršani, četrti zadetek dosegli iz evidentnega prepovedanega položaja, sledila je še enajstmetrovka, ob kateri je drugi rumeni karton prejel Nejc Belej in visok poraz je bil neizogiben. Samo za informacijo, glavni sodnik srečanja je bil iz Miklavža...
Zadnji strel Pece je v 87. minuti sprožil rezervist Jaroš Štiftar, a so gostje njegov poskus blokirali. V 89. minuti so Starše še enkrat več izigrali domačo obrambo in postavili končnih 0:6.

Ostali rezultati 8. kroga:
Pohorje - Pesnica 1:0
Brunšvik - Akumulator 2:0
Marles hiše - Miklavž 0:3
Malečnik - Duplek 9:3
Marjeta - Radlje 8:0
Jurovski Dol - Rače (prekinjeno zaradi naliva)


V soboto čaka naše fante nova zahtevna naloga, v najzanimivejšem obračunu 9. kroga bodo gostovali v Račah.

nazaj na vrh